Website PERCUMA untuk perniagaan anda! Kuota adalah terhad.

Website PERCUMA untuk perniagaan anda! Kuota adalah terhad.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Antara intipati Bajet 2013 yang dibentangkan oleh Y.A.B Perdana Menteri pada 28 September 2012 yang lalu adalah Program Get Malaysian Business Online (GMBO). Melalui program ini,  geran RM1,000 diperuntukkan kepada 50,000 usahawan kecil untuk membangunkan website mereka. Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) dipertanggungjawabkan untuk mengagihkan peruntukan berjumlah RM50 juta dalam bentuk geran RM1,000 kepada 50,000 usahawan kecil terutama wanita untuk meningkatkan jualan dalam talian melalui program Get Malaysian Business Online (GMBO). *Rujuk Nota Facebook

laman-web-percuma-jezrin.jpg

Jezrin Technologies menyokong penuh program anjuran kerajaan ini dengan menyediakan perkhidmatan yang berikut :

  1. Pembangunan laman web
  2. Pendaftaran nama domain dan hosting
  3. Perkhidmatan membuat tuntutan geran GMBO untuk para pelanggan

 BAHAGIAN A : Syarat-syarat kelayakan permohonan :-

  1. Warganegara Malaysia dengan keutamaan kepada wanita berumur di antara 18-65 tahun
  2. Pendaftaran/Lesen Perniagaan/Syarikat 
  3. Pendaftaran nama domain (.my) @ (.com.my) @ (edu.my) @ (.net.my) @ (org.my) dan laman sesawang yang aktif
  4. Langganan kepada perkhidmatan telekomunikasi jalur lebar ATAU @ berdaftar dengan Pusat Internet 1Malaysia (PI1M)
  5. Mempunyai akaun bank tempatan atas nama usahawan/perniagaan/syarikat yang digunakan untuk perniagaan
  6. Keutamaan kepada usahawan mikro-jumlah pekerja (sepenuh masa) tidak melebihi 10 orang atau pendapatan tidak melebihi RM200,000 setahun

BAHAGIAN B: Salinan dokumen yang diperlukan untuk membuat tuntutan geran GMBO (boleh scan dan email kepada kami) :-

  1. Kad pengenalan pemohon (usahawan tunggal / salah seorang ahli kongsi perniagaan perkongsian yang ingin membuat permohonan)
  2. SSM (Sijil Perakuan Pendaftaran, Maklumat Perniagaan dan Maklumat Pemilik Masa Kini)
  3. Bil bulanan langganan perkhidmatan telekomunikasi jalur lebar yang terkini
  4. Maklumat perbankan (Penyata bank yang terkini)

BAHAGIAN C : Sila isikan maklumat di bawah untuk tujuan tuntutan :-

Bahagian 1 : Maklumat Pemohon

1. Nama Pemohon (seperti K/P) :
2. No. Kad Pengenalan :
3. Tarikh Lahir : Hari ( ) Bulan ( ) Tahun ( )
4. Jantina :
5. No Telefon Rumah :
6. No Telefon Bimbit :
7. Alamat Emel :
8. Alamat Surat Menyurat :
9. Poskod :
10. Negeri :
11. Daerah :

Bahagian 2 : Maklumat Perniagaan / Syarikat :

1. Nama syarikat/Perniagaan :
2. No. Pendaftaran Syarikat :
3. Status Syarikat (Bumiputra / Bukan Bumiputra) :
4. Alamat Syarikat/Perniagaan :
5. Poskod :
6. Negeri :
7. Daerah :
8. No Telefon Pejabat :
9. Jumlah Pekerja (sepenuh masa) :
10. Pendapatan Tahunan :  2012 : RM__________  2011 : RM__________  2010 : RM__________
11. Ahli Lembaga Pengarah :     Nama Ahli Utama / No. KP / Saham (%):
Contoh : Abdullah bin Karim / 72XXXX-XX-XXXX / 100%

BAHAGIAN 3 : Maklumat Laman Web/Jalur Lebar

1. Laman Web (.com.my/.my/.net.my/.edu.my/.org.my) :
2. Profil Laman Sosial :  Laman Sosial / Profil/Alamat :

Contoh:
https://www.facebook.com/jezrin.technologies (Facebook)
https://www.twitter.com/jezrin (Twitter)

3. Perkhidmatan Telekomunikasi :

3.1 Jalur Lebar (Broadband)
1. No. Akaun Jalur Lebar :
2. Pemberi Perkhidmatan :
Contoh : TM, Jaring, Celcom, Maxis, Digi, U-Mobile, YTL, P1, Time, TuneTalk, Lain-lain 
3. Jenis Pakej :

atau

3.2 Keahlian Pusat Internet 1Malaysia :
1. Negeri :
2. Nama Pusat :

Bahagian 4 : Maklumat Akaun Bank

1. Jenis Akaun (Akaun Syarikat/Perniagaan / Akaun Persendirian):

Jika Akaun Syarikat Perniagaan :
1. Nama Syarikat :
2. No. Pendaftaran Syarikat :
3. Nama Bank :
4. No. Akaun Bank :

Jika Akaun Persendirian :
1. Nama Pemohon :
2. No. KP :
3. Nama Bank :
4. No. Akaun Peribadi :

Kami menggalakkan anda merebut peluang ini secepat mungkin memandangkan kuota geran yang terhad. Sekiranya ada pertanyaan atau berminat untuk mendapatkan perkhidmatan kami, sila emailkan kepada info@jezrin.com. Kakitangan kami akan berhubung dengan anda secepat mungkin.

Sekian, terima kasih.

CEO Jezrin Technologies

*Rujuk Nota Facebook

9 Responses so far.

  1. zamani says:

    Saya belum ada website, brp bayarannya klu sy minta pehak tuan bangunkan
    website utk sya

  2. sapiah says:

    untuk mendaftar perniagaan anda di SSM, Kementerian Kewangan dan CIDB saya syorkan pergi laman web ni http://www.daftarsyarikat.biz , diorang tolong buatkan dari a-z , dapat percuma koleksi kertas kerja, senarai badan pembiayaan dibawah agensi kerajaan untuk dihubungi dan contoh template profail syarikat(senang kita tinggal nak key in maklumat je kat dalam profail tu) . kalau pergi sendiri pun boleh cuma tinggal renyah je la nak beratur pastu nama tak lulus kena pergi balik dah satu kerja plak, duit minyak lagi…yang ni saya just melalui facebook je dgn admin dia untuk berinteraksi secara on9…lesen saya sehari je diorangg siapkan. Lepas tu kendian2 kalau ada apa2 yang u all tak faham pasal perniagaan dan ingin bertanyakan maklumat lanjut ada live support di yahoo messenger, skype, facebook dan gmail

  3. HASMANIA says:

    saya nak jugak website percuma call saya 012-3635641

  4. COCO PEA says:

    SALAM .. SY JUGA BELUM ADE WEBSITE ..BUISNESS ONLINE MELALUI FACEBOOK SAHAJA AND OFFLINE …

    BOLEH EMAIL SAYA PRICE UNTUK MENDAPATKAN KHIDMAT TUAN ..

    EMAIL :
    EZABELLNEENAZ@YAHOO.COM

  5. bakri says:

    saya nak website percuma jugak….dah apply…nak buat website ja…

  6. Nurun janah says:

    Saya nak wat website. Boleh terangkan?

  7. Nurun janah says:

    Saya nak wat website. Boleh terangkan? Emel sy imanimani2013@yahoo.com.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 8 = 10

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>